Förvaringsutrymme är inte något man tänker på att man behöver, förrän man behöver det, men då behöver man det å andra sidan så överväldigande mycket. Man tar förvaringsutrymmen för givna tror jag, tills man har mognat lite och fått lite livserfarenhet.

När jag flyttade in i min lilla ungkarlslya där kök och tambur är samma rum och den enda förvaringsplatsen för kläder var en lite skrubb så trång att man inte ens kunde stå i den utan fick gräva bland sina kläder med rumpan liksom utanför, ja då slog det mig inte ens att detta skulle kunna bli ett problem. Det var inte förrän jag försökte plocka upp alla mina kläder och skor som jag insåg att detta aldrig skulle funka.

En stor möbel i vardagsrummet – men vilken?

Som tur var har lyan ganska stora ytor i det som är vardagsrummet, så nu tänker jag låta en hel vägg bli yta för förvaringsmöbler. Den stora frågan är dock, ska jag satsa på en rejäl byrå, eller en fullskalig garderob?

Jag tycker nästan att en byrå känns mer jag, för de flesta av mina kläder är sådana som ska vikas och staplas. Dessutom så har jag ju min lilla skrubb också, där jackor och några enstaka skjortor kan hänga. Alla tröjor och byxor viker jag hellre. Det finns några i min närhet som menar att en garderob är bättre ändå, för det täcker hela väggen från golv till tak, och därmed ger mer förvaringsutrymme… De har ju en poäng helt klart…

Vad säger du?