Varje egenföretagares dröm är att ha en egen sekreterare. Alla som någon gång drivit en egen verksamhet; försökt sig på det där ultimata äventyret att skapa sin egen framgång, har snart insett vilket hästjobb det är bara att få det att gå runt. Så är det i alla fall för de flesta och många väljer att lägga ner alltihop efter något år eller två. Det blir liksom övermäktigt. Stressen över att flödet av pengar inte är tillräckligt, samt oron över om alltihop kommer hålla eller krascha. Sedan alla extra timmar – man är nästan aldrig helt ledig. Plötsligt tycker man att en fast anställning i jämförelse känns som semester och går tillbaka till den formen av trygghet. Fint så.

Mer tid och mindre huvudvärk

Idag finns det dock lättillgängliga sätt att göra det egna företagandet lite enklare och visst kostar det litegrann, men man får loss en massa mer tid och slipper en hel del huvudvärk, så man får mer tid och utrymme att satsa. Man kan t ex sälja fakturor! I ögonblicket som en faktura utfärdas säljer man den vidare till ett bolag som köper fakturor. Man får betalt nästan på en gång och man slipper dessutom allt eventuellt uppföljningsarbete. Man spar tid och – i längden – pengar. Likviditeten ökar.

Allt fler småföretagare – och även en del stora företag – väljer att sälja sina fakturor till bolag som t ex Invoice Finance. Det gör att de håller sig ovan ytan mycket lättare.

Har du drivit företag? Tror du att denna idé hade hjälpt din situation?