Idag vill jag dela med mig av en erfarenhet där jag själv gör den ganska häpnadsväckande jämförelsen. Man tror att företag som erbjuder samma tjänster bara skiljer sig marginellt åt i pris och kvalitet. Visst kan man vinna på att jämföra, men hur mycket? I vissa fall, som med frisörer eller andra rena hantverkare, så kan kvaliteten givetvis differentiera en hel del för där handlar det om handlag, talang, erfarenhet och smak. Det är så många parametrar. Men när det handlar om enklare tjänster, eller rent av produktförsäljning, så förväntar man sig väl ändå att de flesta företag ligger på en relativt jämn nivå. Eller är det bara jag?

Har testat massa metoder

Hur som helst… Jag har en del erfarenhet av att lämna in olika projekt för cd pressning, för att ha material att dela ut till folk. Jag har testat de flesta metoder, allt från att själv bränna alla exemplar (vilket knappt är görbart när man vill ha tusentals kopior) till att låta specialister ta fram hela produktionen åt mig, vilket blir oerhört dyrt.

Otrolig skillnad i både kvalitet och pris

De flesta gånger har jag själv skapat ett original och sedan lämnat in för cd pressning till ett företag som sysslar med just sådant och det är där jag har upptäckt att man får mycket varierade resultat, och mycket olika pris att betala. Upptäckten gjordes när jag fann Skivfabriken som är oslagbara i både kvalitet och pris (och leveranstid!). Det lönar sig verkligen att göra sin research ibland…