Att välja rätt bland alla belysningslösningar kan i många fall kännas fullkomligt hopplöst. Speciellt om man har många olika lampmodeller som kan användas för i princip samma ändamål. Ett typiskt exempel är jämförelser mellan led paneler och lysrörsarmaturer som ofta konkurrerar med varandra framförallt inom kontorsmiljöer. Men vad är skillnaden mellan dom två och hur väljer man rätt belysning egentligen?

Lysrörsarmatur som kan användas med LED

Många företag ställer sig frågan ifall man bör investera i lysrörsarmaturer eller inte. Det man bör tänka på är att investera i en lysrörsarmatur led i första hand för att säkerhetsställa att den är kompatibel med framtidens belysning utan modifikation. En elektronisk ballast kräver att man gör ett ingrepp i själva armaturen medan en mekanisk ballast inte kräver detta. Med en mekanist ballast behöver man endast ersätta glimtändaren med till exempelvis en dummy-enhet. Fördelen med lysrörsarmaturer är att dom är väldigt enkla att underhålla samt att de anses vara en billig och praktiskt lösning på en och samma gång. Välj en lysrörsarmatur om du vill komma så billigt undan som möjligt.

LED panel belysning ger ett bättre intryck

En led panel är både snyggare och mer praktiskt jämfört med många andra led armaturer. Ljusfördelningen från en led panel blir både jämnare och finare och passar väl in i de flesta kontorslandskap. Enda nackdelen är priset, då panelerna överlag är dyrare än traditionella armaturer men det behöver inte betyda så mycket i slutändan beroende på vilken effekt som krävs. De flesta led paneler har en effekt mellan 30W upp till 40W.